Dodajanje balvanskega plezanja v plezalni dnevnik

Plezanje.net wiki

Skoči na: navigacija, iskanje

Dan, ki ste ga preživeli v balvanišču, dodate v plezalni dnevnik z možnostjo Dan med balvani v menuju Dodaj:

Dodaj dan med balvani

Po kliku izbire Dan med balvani se odpre prva stran vnosa plezalnega dne. Ko v tej izberete državo v kateri ste plezali (privzeta možnost je seveda Slovenija), dobite spisek tistih balvanišč v tej državi, ki so že vnešena v podatkovno bazo plezanje.net.

Izberi balvanišče

Če balvanišča, v katerem ste plezali, ne najdete v spisku, ga lahko dodate s klikom gumba Dodaj balvanišče (glej Dodajanje balvanišč), sicer pa kliknete na ime balvanišča in nadaljujete z vnosom osnovnih podatkov o plezalnem dnevu:

Vnesi osnovne podatke
Če ste izbrali napačno balvanišče, lahko svojo izbiro še popravite s klikom na gumb Ponovno izberi. Kasneje balvanišča ne morete več spremeniti.

Ko vnesete datum plezanja in soplezalca (ta podatek ni obvezen), se z izbiro Naprej premaknete na naslednjo stran, ki vam prikaže seznam balvanskih problemov v izbranem balvanišču. Če problema, ki ste ga preplezali, še ni v seznamu, ga lahko dodate s klikom na gumb Dodaj balvanski problem (glej Dodajanje balvanskih problemov).

Izberi balvanske probleme, ki si jih preplezal
Če želite dodati večje število balvanskih problemov ali vnesti vse podatke novega balvanišča, bo dosti lažje, če mi pošljete spisek balvanskih problemov v Excelu.

Ko so v spisku balvanskih problemov navedeni vsi problemi, ki ste jih preplezali, jih odkljukate in se z izbiro Naprej (na dnu strani) premaknete na naslednjo stran, kjer lahko izberete kako ste posamezen problem preplezali:

Izpolni podatke o svojih vzponih

Stolpec Varovanje je med vnosom balvanskega plezanja seveda prazen, izbira Vrsta vzpona pa vsebuje le štiri možnosti (možnosti vse prosto in tehnično plezanje v balvanskem plezanju nista smiselni). S klikom gumba Naprej zaključite vnos plezalnega dne.